Ghana

context

Ghana heeft 33 miljoen inwoners, voornamelijk jongeren, met een plattelandsbevolking van 42%. Ghana werd sinds 2017 consequent tot de tien snelst groeiende economieën van Afrika gerekend, maar in 2020 zorgden de dalende olieprijzen en de uitbraak van de Covid-19-pandemie het land voor een economische recessie. De Ghanese economie wordt omschreven als 'jobless growth’, omdat deze economische groei niet persé heeft gezorgd voor het ontstaan van nieuwe banen voor het snelgroeiende aantal werklozen in Ghana. 

 

Hoewel er enig succes is geboekt bij het verbeteren van het aantal schoolgaande kinderen op het basisniveau, blijft het aantal kinderen dat niet naar school gaat in Ghana hoog. Van degenen die op school zitten, bereiken kinderen een lager leerniveau en verlaten ze de school zonder de vaardigheden die nodig zijn voor aanhoudend succes. Sinds 2013 is er geen tastbare vooruitgang geboekt op het gebied van leerniveaus; een traject dat vraagt om gezamenlijke aandacht voor leren. 

 

*Alle foto's op deze pagina zijn niet van Street Child zelf.

Ghana IN cijfers

265.000

Kinderen gaan vanaf 2020 niet naar school. Dit aantal is gestegen van 35.000 in 2019.

Alleen 2%

Van de kinderen kan vanaf groep 2 op een passend niveau lezen. 50% kan geen enkel woord herkennen.

2.4M

Mensen leven in armoede.

wat we doen

Plattelandsinitiatief

Ons plattelandsinitiatief, genaamd Ghana TransformED Partnership, is een ambitieus partnerschap met het Ghana Ministry of Education and Education Outcomes Fund om een betaling-op-resultaten-programma op te leveren dat gericht is op het verbeteren van de toegang en kwaliteit van het basisonderwijs voor Ghanese kinderen in de noordelijke regio. 

 

Het bestaat uit twee componenten: Mainstream School Improvement Program (MSIP), dat gericht is op verbeteringen op het gebied van alfabetisering en rekenen in 200 basisscholen in het tweede en vierde leerjaar, en het Accelerated Learning Program (ALP), dat 20.000 niet-schoolgaande kinderen inschrijft in Basisschool. 

Stedelijk initiatief

Het stedelijke initiatief heet Street Child Education Outcomes Partnership (SCEOP). SCEOP voert een holistisch programma uit voor 8.000 kinderen die niet naar school gaan, gericht op het bereiken van vooruitgang op het gebied van alfabetisering en rekenen, een succesvolle overgang naar regulier/beroepsonderwijs en behoud van onderwijs gedurende één en twee jaar in Accra en Kumasi. 

 

Het programma omvat een versneld leerprogramma, samen met het hoofdpakket van Street Child, bestaande uit sociale en economische ondersteuning voor het kind en de verzorger. 

NIEUWS & MEDIA